QUI SOM

PERFILS PROFESSIONALS

Cristina Najar Orriols

Conservadora-restauradora creadora del Sot del Rector l’any 2008, porta l’administració del taller. Té un volcà al jardí de casa.

Titulada a l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya en l’especialitat de Document Gràfic l’any 2005. Especialitzada en restauració de paper i pell.

 

Magalí Anglada i Font

L’encarregada de la web i Instagram. Fa fotos compulsivament.

Titulada l’any 2011 a l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya en l’especialitat de Document Gràfic. Especialitzada en restauració de paper i pell.

 

Anna Soler i Colomer

És la nostra cap de documentació, especialista en investigació i recerca històrica. No se li escapa res.

Museòloga, formada com a historiadora de l’art i conservadora especialista en art de la pell, documentació, gestió i catalogació de col·leccions.

 


 

CURSOS QUE APORTEM AL SOT DEL RECTOR

2017

Curs d’ “Introducció a la conservació de col·leccions d’història natural”. 26 al 30 de juny. Museu Blau, Museu Martorell (Barcelona), Museu de l’Institut Català de Paleontologia M. Crusafont (Sabadell), Edifici ICTA-ICP (UAB).

“Practical Leather Conservation Course”. Impartit per Thoedore Sturge a Sturge Conservation Studio. 6 al 8 de febrer, Northampton, Anglaterra.

2016

Curs d’ “Actualització dels criteris d’intervenció i conservació preventiva de fons fotogràfics”. Impartit per Pep Parer, Angela Gallego, Rosina Herrera i Luís Pavão. Del 28 al 30 de setembre i del 5 al 7 d’octubre, Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, Valldoreix.

2015

Curs de “Paleografia”. Ajuntament de Castelló d’Empúries.

Curs “La microbiota i el patrimoni cultural en  materials orgànics”.  1 de juliol. Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, Valldoreix.

Curs “Iniciació a la Restauració de la pell”. 6 de febrer al 17 d’abril. ECORE, Barcelona.

2014

Conferència. “Desenvolupament de la nanotecnologia per la conservació del patrimoni documental”. Per Emma Sánchez Alonso i Carmen Peña Calleja, restauradores de l’IPCE. 24 d’octubre, Monestir de Sant Pere de les Puel·les.

Curs “Identificació, preservació i presentació de col·leccions de fotografia”. Març, 20 hores, Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya.

Curs practic d’ “Introducció a la Paleografia. La societat rural a la Catalunya medieval i moderna (ss. XIV-XVII)”. Novembre-desembre. Consell Comarcal d’Osona.

2013

Seminari de restauració i conservació preventiva. “La tècnica del pastel: especificitats de la seva conservació i restauració”.  28 de febrer. Museu Picasso, Barcelona.

Curs de “Restauració del Moble Nivell III”. 11 de gener al 19 de juny. ECORE, Barcelona.

2012

“Art sobre Paper”. Abril – Juliol. AC Vic. Centre d’Arts Contemporànies.

2011

“Jornada  sobre la desacidificación en masa. La conservación del papel ácido: estado de la cuestión y nuevas tendencias”. 18 de novembre, Biblioteca Nacional de España, Madrid.

Curs de “Restauració del Moble nivell II”. 6 d’octubre al 21 de juny. ECORE, Barcelona.

Curs de intensiu de “Restauració del Moble nivell I”. 4 al 29 de juliol. ECORE, Barcelona.

2010

“Mesures preventives en la conservació de fons fotogràfics”. 11es Jornades Antoni Varés. 16 al 19 de novembre. Centre de Recerca i Difusió de la Imatge.

Curs de “Fotografia, identificació i conservació”. 15 al 19 de novembre. ESCRBCC, Barcelona.

2009

Seminari sobre “Conservació i manipulació de paper, pergamí i pell en museus, arxius i biblioteques”. 24 i 25 de novembre. Museu del Molí Paperer de Capellades i Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia.

 2007

Curs “Museumplus, nivell Administrador”. 7 i 8 de juny. Xarxa de Museus Locals , l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona i l’Àrea de Difusió i Explotació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

“Tècniques de conservació i restauració de papirs”. Curs d’extensió universitària. Fundació Universitat Rovira i Virgili. Centre de Formació Permanent.

2000

“La pell , material de revestiment”. Reunió intermèdia del grup Cuir de l’ICOM-CC. Del 18 al 20 d’octubre.  Vic, Museu de l’Art de la Pell.

1999

“II Simposium de História de las Técnicas. Mil años de trabajo del Cuero”. Sociedad Española de Historia de las Ciencias y las Técnicas. 6 al 8 de maig, Còrdoba.